Praktische Informatie

Essentiële veiligheidstips voor reizen in Argentinië

Essentiële veiligheidstips voor reizen in Argentinië

Argentinië is een prachtig land met een rijke cultuur, adembenemende landschappen en heerlijk eten. Of je nu gaat backpacken door Patagonië of een stedentrip maakt naar Buenos Aires, het is altijd belangrijk om je veiligheid voorop te stellen. Hier zijn enkele essentiële veiligheidstips die je moet kennen voordat je naar Argentinië reist.

Voor vertrek

Voordat je naar Argentinië vertrekt, is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om je reis veilig en soepel te laten verlopen:

 1. Zorg voor een goede reisverzekering die medische kosten en diefstal dekt.
 2. Maak kopieën van je paspoort en andere belangrijke documenten en bewaar deze op een veilige plek. Het is ook handig om digitale kopieën op je telefoon te hebben.
 3. Informeer jezelf over de actuele politieke situatie in het land en eventuele veiligheidswaarschuwingen van de ambassade.
 4. Neem een geldriem of nektasje mee om je waardevolle spullen veilig te bewaren.
 5. Vraag je bank om een pinpas die wereldwijd werkt en controleer of je je pincode kunt wijzigen naar een viercijferige code.

Tijdens je verblijf

Argentinië is over het algemeen een veilig land, maar zoals in veel andere grote steden moet je altijd alert blijven op mogelijke risico’s. Hier zijn enkele tips om je veiligheid te waarborgen tijdens je verblijf in Argentinië:

 • Loop niet rond met grote hoeveelheden contant geld. Gebruik in plaats daarvan een pinpas of creditcard waar mogelijk.
 • Draag je tas altijd aan de voorkant van je lichaam en houd deze goed in de gaten. Vermijd het gebruik van smartphones of andere waardevolle elektronica op drukke plaatsen.
 • Probeer drukke gebieden ‘s avonds te vermijden en neem in plaats daarvan een taxi of gebruik een betrouwbare rit-delende app.
 • Informeer jezelf over welke delen van de stad veilig zijn en wees extra voorzichtig in wijken met een slechte reputatie.
 • Neem geen ongemarkeerde taxi’s en vermijd het gebruik van het openbaar vervoer tijdens de spitsuren.

Persoonlijke veiligheid

Naast het nemen van algemene veiligheidsmaatregelen, is het belangrijk om ook je persoonlijke veiligheid in acht te nemen. Hier zijn enkele tips om jezelf te beschermen tijdens je reis in Argentinië:

 • Vermijd het dragen van opvallende sieraden of dure merkkleding.
 • Blijf op goed verlichte, drukke plaatsen en vermijd afgelegen gebieden, vooral ‘s nachts.
 • Reis altijd met een vriend of in een groep, vooral ‘s nachts.
 • Wees voorzichtig bij het aannemen van drankjes van vreemden en houd altijd een oogje op je glas.
 • Laat geen waardevolle spullen onbeheerd achter in je accommodatie en gebruik indien mogelijk een kluisje.

Verkeersveiligheid

Het verkeer in Argentinië kan chaotisch zijn en het is belangrijk om voorzichtig te zijn op de weg, vooral tijdens het oversteken. Hier zijn enkele verkeersveiligheidstips om in gedachten te houden:

 • Loop altijd over de zebrapaden en kijk goed uit voor naderend verkeer, zelfs als het stoplicht op groen staat.
 • Vermijd het huren van een auto als je niet bekend bent met de lokale rijgewoonten. Het openbaar vervoer is meestal een veiligere optie.
 • Wees voorzichtig bij het oversteken van drukke straten en vraag zo nodig een lokale bewoner om je te helpen.
 • Houd je tas goed vast en laat deze niet in een open raam of achterbak achter tijdens een autorit.

Conclusie

Argentinië is een geweldige bestemming om te verkennen, maar veiligheid moet altijd een prioriteit zijn tijdens het reizen. Door enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen en alert te blijven, kun je genieten van alles wat dit land te bieden heeft zonder onnodige risico’s te nemen. Blijf op de hoogte van je omgeving, wees voorbereid en geniet van je avontuur in Argentinië!

Ook interessant