Muziek & dans

De beste dansscholen om tango te leren in Buenos Aires

De beste dansscholen om tango te leren in Buenos Aires

De tango is een prachtige dans die zijn oorsprong vindt in de straten van Buenos Aires, Argentinië. Als je de tango wilt leren dansen of je skills wilt verbeteren, dan moet je zeker weten naar Buenos Aires gaan. De stad staat bekend als de geboorteplaats van de tango en heeft een overvloed aan dansscholen waar je deze sensuele dans kunt leren. Hier zijn enkele van de beste dansscholen in Buenos Aires om tango te leren:

1. La Catedral

La Catedral is een unieke dansschool gevestigd in een oude fabriekshal in de wijk Almagro. Het heeft een geweldige sfeer en is populair bij zowel lokale dansers als toeristen. De dansschool biedt regelmatige tangolessen voor beginners en gevorderden. Naast lessen kun je ook genieten van live muziekoptredens en oefenen met andere dansers tijdens milongas, de traditionele tango-dansavonden. De informele en levendige sfeer maakt La Catedral een geweldige plek om de tango te leren op een leuke en ontspannen manier.

2. Escuela Carlos Copello

Geleid door de bekende tango-danser Carlos Copello, biedt Escuela Carlos Copello tangolessen voor alle niveaus. De docenten zijn zeer ervaren en gepassioneerd en zullen je helpen je techniek te verbeteren en je eigen stijl te ontwikkelen. De dansschool organiseert ook regelmatig optredens en evenementen waar je kunt genieten van professionele tango-dansshows. De lessen zijn intensief en uitdagend, maar de voldoening die je krijgt van het leren van de tango bij Escuela Carlos Copello is ongeëvenaard.

3. DNI Tango

DNI Tango is een gerenommeerde dansschool die lessen aanbiedt voor zowel beginners als gevorderden. De school is gelegen in de wijk Palermo en heeft een fantastische danszaal en een geweldige sfeer. De instructeurs zijn zeer deskundig en gepassioneerd en zullen je begeleiden bij elke stap van het leerproces. Naast groepslessen biedt DNI Tango ook privélessen en workshops aan. Het is de perfecte plek om je tango-vaardigheden te verbeteren terwijl je geniet van de levendige sfeer van Buenos Aires.

4. Tango Brujo

Als je op zoek bent naar een persoonlijke en kleine dansschool, dan is Tango Brujo de juiste keuze. De lessen worden gegeven in kleine groepen, waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt van de docenten. Deze dansschool is ideaal voor beginners die graag de basisbeginselen van de tango willen leren. De instructeurs zijn erg geduldig en zullen je begeleiden bij elke stap. Bij Tango Brujo kun je ook genieten van regelmatige milongas en andere sociale evenementen die je de gelegenheid geven om de tango te oefenen met andere dansers.

5. Academia Nacional Del Tango

De Academia Nacional Del Tango is een prestigieuze dansschool en cultureel centrum gewijd aan de tango. De school is gevestigd in het historische Manzana de las Luces-gebouw en biedt allerlei soorten tangolessen, variërend van beginners tot gevorderden en zelfs lerarenopleidingen voor degenen die willen doorgaan naar het lesgeven van tango. De instructeurs zijn ervaren en gepassioneerde dansers die zich inzetten om de tango te verspreiden en te behouden als cultureel erfgoed. Naast tangolessen organiseert de Academia Nacional Del Tango ook regelmatig culturele evenementen, concerten en tentoonstellingen.

Conclusie

Buenos Aires is een waar paradijs voor tango-liefhebbers en biedt talloze dansscholen waar je de prachtige sensuele dans kunt leren. Of je nu een beginner bent of al gevorderd, er is altijd een dansschool die past bij jouw niveau en behoeften. La Catedral, Escuela Carlos Copello, DNI Tango, Tango Brujo en de Academia Nacional Del Tango behoren tot de beste dansscholen van Buenos Aires en bieden lessen van hoge kwaliteit. Dus ga naar Buenos Aires, verken de tango-scene en leer een passionele dans die je leven zal verrijken.

Ook interessant