Tradities & Festivals

Fiesta de la Vendimia: Het wijn oogstfeest in Mendoza

Fiesta de la Vendimia: Het wijn oogstfeest in Mendoza

Elk jaar, in maart, vindt in Mendoza, Argentinië, het spectaculaire wijn oogstfeest plaats genaamd “Fiesta de la Vendimia”. Het is een van de grootste en meest opwindende evenementen in de regio. Duizenden mensen van over de hele wereld komen samen om dit spektakel te ervaren en te genieten van de heerlijke wijnen die Mendoza te bieden heeft.

De traditie van de Vendimia

Vendimia is afgeleid van het Spaanse woord voor wijnoogst. Het feest viert niet alleen de oogst van de druiven, maar is ook een eerbetoon aan de wijnindustrie en de Argentijnse cultuur. Het begon als een bescheiden viering, maar groeide in de loop der jaren uit tot een uitbundig festijn.

Tijdens de weken voorafgaand aan het oogstfeest, zijn er in heel Mendoza verschillende culturele evenementen, zoals concerten, dansvoorstellingen en kunsttentoonstellingen. Het hele gebied ademt een opwindende sfeer terwijl de stad zich voorbereidt op de komst van duizenden bezoekers.

De hoogtepunten van het feest

De Fiesta de la Vendimia begint met een indrukwekkende parade, waarbij verschillende “Queen of Vendimia” kandidaten in praalwagens door de straten van Mendoza rijden. Deze kandidaten vertegenwoordigen de verschillende wijngebieden en competities worden gehouden om de beste koningin te selecteren.

Na de parade is er een ceremonie waarbij de “Reina Nacional de la Vendimia” (Nationaal Vendimia Koningin) wordt gekroond. Dit is een van de meest opwindende momenten van het feest, omdat de kandidaten hun prachtige jurken laten zien en zichzelf presenteren aan het publiek.

Een ander hoogtepunt van het wijn oogstfeest is de “Carrusel Vendimial”. Dit is een grandioze wagenparade die plaatsvindt op de laatste dag van het evenement. Prachtig versierde wagens, dansers en muziekgroepen trekken door de straten van Mendoza, terwijl het publiek geniet van de kleurrijke optocht.

Het is ook mogelijk om deel te nemen aan wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaarden. Dit geeft de bezoekers de kans om de beroemde Malbec-wijnen van Mendoza te proeven en meer te leren over het wijnmaakproces.

De feestsfeer

De sfeer tijdens Fiesta de la Vendimia is gewoonweg onvergetelijk. Overal word je omringd door muziek, dans en gelach. Mendoza komt tot leven en er is een gevoel van opwinding in de lucht.

Het feest gaat de hele nacht door, met concerten op verschillende podia in de stad. Zowel lokale als internationale artiesten treden op en het publiek danst en zingt mee met de muziek. Het is een geweldige gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken.

Ontdek de schoonheid van Mendoza

Naast het bijwonen van het wijn oogstfeest, heeft Mendoza zelf ook veel te bieden. Het is een stad omringd door adembenemende natuur en prachtige landschappen. Je kunt de nabijgelegen Andes-bergen verkennen, watervallen bezoeken en wandelen door de wijngaarden.

Bovendien is Mendoza ook bekend om zijn thermale baden. Na een dag vol festiviteiten kun je heerlijk ontspannen en genieten van de warme bronnen.

Conclusie

De Fiesta de la Vendimia is absoluut een evenement dat je niet mag missen als je in Mendoza bent. Het biedt je de mogelijkheid om te genieten van heerlijke wijnen, te dansen op opzwepende muziek en de Argentijnse cultuur ten volle te ervaren. Het is een feest dat je nog lang zult herinneren en je zult verlangen om terug te keren naar Mendoza voor nog meer plezier en avontuur.

Ook interessant