Gastronomie

Fernet met Cola: De Populaire Verfrissende Mixdrank van Nederland

Fernet met Cola: De Populaire Verfrissende Mixdrank van Nederland

Ben je op zoek naar een verfrissende en toch pittige drank die je smaakpapillen prikkelt? Zoek niet verder! Fernet met Cola is de perfecte mixdrank die de harten van drankliefhebbers in Nederland heeft veroverd. Met zijn unieke combinatie van Fernet, een kruidige Italiaanse likeur, en de zoete smaak van Cola, biedt deze opwindende drank een geweldige smaakervaring die je niet snel zult vergeten.

Wat is Fernet met Cola?

Fernet met Cola, ook wel bekend als “Fernando”, is een populair drankje dat qua smaak enigszins lijkt op de bekende Cubaanse cocktail, de Cuba Libre. In plaats van rum wordt Fernet gemengd met Cola, wat resulteert in een unieke smaakbeleving. Het voegt een kruidige en bittere ondertoon toe aan de verfrissende smaak van Cola, waardoor het een populaire keuze is geworden onder jonge volwassenen.

Wist je dat…

 • Fernet met Cola oorspronkelijk uit Argentinië komt en daar bekendstaat als een digestief (iets om de spijsvertering te bevorderen)?
 • Het drankje steeds populairder wordt in Nederland en nu een van de favoriete mixdrankjes van locals is?
 • De ietwat bittere smaak van Fernet met Cola het perfecte ingrediënt is voor een verfrissende en toch pittige cocktail?

Waarom is Fernet met Cola zo populair geworden?

Er zijn verschillende redenen waarom Fernet met Cola zo populair is geworden in Nederland. Ten eerste is het een verfrissend alternatief voor traditionele mixdranken zoals de gin-tonic of wodka-cola. De toevoeging van Fernet geeft het drankje een unieke twist die een beetje avontuur toevoegt aan je avondje uit.

Bovendien is Fernet met Cola ook veelzijdig. Het kan worden gedronken als een op zichzelf staande mix, maar het is ook een geweldig ingrediënt voor het maken van andere cocktailcreaties. Voeg wat limoen toe voor een verfrissende smaak of mix het met een vleugje munt voor een verrassende twist.

Leuk feitje:

 • De populariteit van Fernet met Cola heeft zelfs geleid tot de opkomst van Fernet met Cola-bars, waar je allerlei variaties van deze verfrissende cocktail kunt proeven!

Hoe maak je Fernet met Cola?

Het maken van Fernet met Cola is eenvoudig en vereist slechts twee ingrediënten: Fernet en Cola. Volg deze stappen om je eigen Fernet met Cola te maken:

 1. Vul een glas met ijsblokjes.
 2. Voeg 40 ml Fernet toe aan het glas.
 3. Giet er vervolgens 120 ml Cola bij.
 4. Roer de ingrediënten voorzichtig door elkaar.
 5. Garneer met een partje limoen of muntblaadjes, als je dat wilt.
 6. Geniet van je verfrissende Fernet met Cola!

Tips:

 • Experimenteer met verschillende hoeveelheden Fernet en Cola om je ideale verhouding te vinden.
 • Probeer verschillende merken Fernet en Cola om de smaak te variëren.
 • Voeg een schijfje citroen of sinaasappel toe voor een extra citrusachtige twist.

Conclusie

Fernet met Cola is zonder twijfel een populaire verfrissende mixdrank geworden in Nederland. Met zijn unieke combinatie van de kruidigheid van Fernet en de zoete smaak van Cola biedt het een spannende en smakelijke ervaring voor wie op zoek is naar iets anders. Of je het nu drinkt tijdens een avondje uit in een Fernet met Cola-bar of het zelf maakt voor een gezellige avond thuis, deze mixdrank is zeker een hit onder de Nederlandse drinkers. Dus waar wacht je nog op? Probeer het zelf en ontdek waarom Fernet met Cola zo’n populaire keuze is geworden!

Ook interessant